Trafic intens pe autostrada Mandachi de la Bosanci. Metrul de autostradă a fost luat cu asalt de mașinuțele de jucărie, proaspăt ieșite din garajul Pod Muzeul Bucovinei

Pentru câteva minute, metrul de autostradă construit de Ștefan Mandachi și inaugurat pe 15 martie la ora 15.00, pe câmpul de la Bosanci, a fost blocat de mașini.  Nu tocmai de mașini, mai degrabă de mașinuțe care au invadat asfaltul îngust al primului metru de autostradă.

Au venit ca din senin, pornind dintr-o locație unde au stat aproape trei luni în garaj, în podul Muzeului Bucovinei. Au fost însoțite și aplaudate de pe margine, înainte de defilare, de toate păpușile care au bucurat copii din Suceava, toată iarna, în podul Muzeului.

Echipa de colecționari, care se recomandă oriunde ajung  ca fiind inginerii Cristian și Mihai Dumitru, sufletul Asociaţiei Muzeul Jucăriilor din București, au decis ca expoziția ”Jucăriile din Pod” care a plecat din Podul Muzeului Bucovinei, să ia un pic de răgaz pe autostradă. Cea mai aproape fiind la Bosanci, cu un metru lungime, construită de Ștefan Mandachi.

Precum se vede, traficul rutier al mașinuțelor nu a încurcat traficul greu al automobilelor conduse de șoferi maturi. Păpușele vechi sau noi par să fi  aplaudat, de pe marginea scurtei autostrăzi, evoluția statică a mașinuțelor.

Pe parcursul a două luni și mai bine de jumătate, expoziția de jucării vechi, mai înainte amintită, a fost centrul de atracție pentru mii de copii care au venit, din Suceava și din împrejurimi să se bucure de faptul că și părinții, și bunicii lor, aveau jucării și deloc plictisitoare, care le-au înfrumusețat copilăria. O poveste formidabilă din istoria încă nescrisă a jucăriilor vechi, capitolul mașinuțe, s-a născut acum pe metrul de autostradă al Moldovei, construit de omul de afaceri Ștefan Mandachi, pe câmpul de la Bosanci.

foto: Asociația Muzeul Jucăriilor. Mulțumim.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *