Trafic rutier greu pe Mestecăniș, după zăpada de astă noapte

Noaptea de miercuri spre joi a fost relevantă pentru transportatorii care dețin camioane sau autocare ce oferă servicii de transport rutier pe distanțe lungi. Pasul ”Mestecăniș” a fost pentru județul Suceava – Carpații Orientali, ceea e înseamnă ”Transfăgărășanul” din Carpații Meridionali. Zăpada a venit foarte repede, cu mai multe zile mai devreme decât prefigurau transportatorii că trebuie să își echipeze automobilele de mare tonaj cu cauciucuri de iarnă.
În plină noapte, șoferi de TIR-uri au decis să nu urce dealul Mestecănișului, după ce zăpada moale și cauciucurile fără aderență i-a pus de-a curmezișul șoselei. Un autocar plin de turiști s-a oprit în spatele transportatorilor de marfă. A venit în cele din urmă o ”sărăriță” de la Drumuri Naționale, care a rezolvat problema, odată cu ivirea soarelului. Soarele a topit zăpada, sarea cu nisip a asigurat aderența iar mijloacele de transport de mare tonaj și-au reluat traseul.
Problema echipării automobilelor cu cauciucuri de iarnă rămâne în continuare o prioritate pentru cei care se angajează la drum lung în sezonul rece. La Prefectura Sucevei s-a discutat această chestiune, cu o zi în urmă. Au fost prezenți reprezentanți ai ISU, IPJ ai Companiei de Drumuri și a altor instituții cu responsabilități în acest sens. S-a convenit ce trebuie de făcut dar la Mestecăniș, și la transportatori se pare că nu a ajuns mesajul concret, de echipare a TIR-urilor și autocarelor cu anvelope de iarnă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *