Traficanți de migranți, prinși la Rădăuți. 24 de persoane din Bangladesh, India, Pakistan și Somalia călăuzite să pătrundă ilegal în România

La data de 26 noiembrie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava și polițiști de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a doi bărbați, după ce aceștia ar fi preluat, din zona graniței de stat româno-ucrainene, 5 migranți, pe care i-ar fi transportat, ulterior, în municipiul Rădăuți.

La data de 27 noiembrie 2021, procurorii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor doi, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de migranți.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna noiembrie 2021, cei doi bărbați, ambii cu dublă cetățenie ucraineano-română, împreună cu alți cetățeni ucraineni, ar fi constituit un grup infracţional organizat și ar fi acţionat împreună şi în mod coordonat, în vederea racolării, îndrumării, călăuzirii, transferului, adăpostirii şi transportului unor grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu scopul de a obține beneficii financiare substanțiale.

În perioada 4 – 27 noiembrie 2021, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, la diferite intervale de timp, membrii grupării ar fi preluat, călăuzit, adăpostit, transportat și îndrumat 24 de migranți, cetățeni originari din Bangladesh, India, Pakistan și Somalia, care ar fi pătruns în România, prin trecerea ilegală a frontierei de stat, prin zona verde.

La data de 27 noiembrie 2021, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a celor doi, pentru 30 de zile.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Cei 5 migranți au fost predați autorităților de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.