Tragedia de la Plopeni – Salcea: Cei doi bătrâni de 78 de ani, au murit intoxicați cu gaz metan chiar în ziua de naștere a soției

IPJ Suceava a oferit amănunte suplimentare despre tragedia care s-a produs ieri în locuința bătrânilor Costache și Eugenia Florea. Amândoi aveau 78 de ani și locuiau singuri împreună.  La 26.10.2019, orele 18.37, cadrele Poliției orașului Salcea au fost  sesizate prin 112 de către Vasile-Victor Stroieștean, despre faptul că i-a găsit pe cei doi oameni în vârstă, inconștienți, în locuința lor, din orașul Salcea, localitatea Plopeni, posibil intoxicați cu gaz metan.

Cel care a suntat la 112 a fost găsit la locuința bătrânilor împreună cu soția lui, Beatrice – Elena Stroieștean, nepoata soților Florea. Ei au arătat că, în cursul acestei zile, în jurul orelor 18.35, au sosit la domiciliul celor doi bătrâni pentru a serba ziua de naștere a bunicii Eugenia Florea.

Când au intrat în bucătăria de vară în care locuiau, i-au găsit pe  cei doi inconștienți în paturile lor, iar în încăpere se simțea un miros de gaz de la sobă, constatând că robinetul de gaz era deschis, fără flacără în sobă.

La fața locului au intervenit două echipaje din cadrul SMURD Suceava, fiind efectuate manevre de resuscitare circa 30 de minute, care au rămas fără răspuns, fiind declarat decesul celor două persoane.

De asemenea, la fața locului a intervenit și un echipaj din cadrul  E.ON.GAZ care au efectuat verificări de specialitate, fără a se constata scurgeri de gaz metan.

A fost efectuată cercetarea la fața locului constatându-se că persoanele decedate nu prezentau urme de violență pe corp, cel mai probabil fiind vorba despre o intoxicație involuntară cu gaz metan. De asemenea, nu au fost identificate urme sau alte mijloace de probă care să conducă la bănuiala săvârșirii vreunei fapte penale.    

Din verificări a reieșit faptul că Eugenia Florea a fost văzută în cursul zilei de 26.10.2019, în jurul orelor 12.00, deplasându-se pe strada Adunării iar în jurul orelor 15.00, o vecină a intrat în curtea acestora și i-a strigat pentru a le lăsa un pachet dar nu i-a mai răspuns nicio persoană.

Cadavrele au fost transportate la morga Spitalului Județean Suceava urmând a fi efectuată autopsia în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.     

În cauză  se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.