Tragedie în masivul Călimani, o avalanșă a surprins mai multe persoane care făceau o drumeție cu snowmobilele. Intervin Salvamontiștii din Suceava și cei din Mureș

Aseară, în jurul orei 22.45, a fost anunțat un tragic eveniment produs în masivul Călimani unde, o avalanșa, a surprins mai multe persoane care făceau o drumeție cu snowmobilele.

Din primele informații primite, o persoana este accidentata și o alta dispărută.

Salvamontiștii din Suceava, Mureș si Harghita au analizat informațiile primite, identificând din ce județ se face cel mai sigur acces către zona evenimentului. De asemenea s-a realizat și o analiză a factorilor de risc din zona.

Salvamontiștii au intervenit de ieri seară, Salvamont Suceava îndreptându-se către zona presupusă a evenimentului cu o echipa de șase salvamontiști.

”Temperaturile ridicate care se manifestă și peste noapte, stratul mare de zăpadă, zona aflata sub cod ridicat de producere a avalanșelor, impun o atenție mărită din partea salvamontiștilor, dar, din păcate, o evaluare corecta a riscurilor e imposibil de realizat din cauza întunericului. Intervenția salvamontiștilor este de risc maxim!” se transmite în comunicatul Salvamont România – Dispeceratul Național Salvamont. 

Tot aseară și salvamontiștii din Mureș au intrat în masiv cu o echipă de șase salvamontiști și un snowmobil. 
La Toplița este pregătită să intervină o echipa de salvamontiști harghiteni care așteaptă informații de la echipele Salvamont din Mureș și Suceava.

”Informațiile primite sunt foarte vagi și salvamontiștii speră ca să le fi interpretat corect și să găsească urme sau să se întâlnească cu colegii celui accidentat și al celui dispărut”, se precizează în comunicatul Dispeceratului Național Salvamont.

Vom reveni cu informații.

Foto cu caracter ilustrativ: Salvamont România

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *