Tragedie la Mănăstirea Humorului. Un bărbat și-a omorât soția după care a încercat să-și dea foc iar la urmă și-a înfipt un cuțit în inimă, până în plăsele

Vineri seară, pe la ora 18:17, Poliția a fost sesizată  prin SNUAU 112 faptul că între părinții săi a avut loc un scandal, urmat de crimă și autoincendiere.

În primă fază la fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul SPR 10 Gura Humorului, iar din verificările și din discuțiile purtate cu membrii familiei, a rezultat că în urma unui conflict spontan, Croitoru Vasile, de 45 ani, a lovit-o cu un obiect contondent în zona capului pe soția sa, Croitoru Anișoara, de 39 ani, iar apoi a ștrangulat-o.

 Ulterior, acesta s-a autoincendiat, dar a fost stins de către mama sa, după care s-a deplasat într-o anexă a locuinței unde s-a înjunghiat cu un cuțit în zona pieptului.

  La fața locului s-a deplasat un echipaj al ambulanței care a constatat decesul ambelor persoane. În continuarea cercetărilor, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă formată din polițiști din cadrul SIC și Serviciul Criminalistic, care sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul P.T. Suceava, au stabilit următoarele:

Soții Croitoru locuiau împreună cu cei doi fii și cu mama lui Croitor Vasile, în aceeași curte. Între cei doi soți existau disensiuni, principalul motiv fiind gelozia lui Croitoru Vasile, care nu era de acord cu faptul că soția sa a fost plecată la muncă în străinătate, precum și cu faptul că urma să plece din nou, în perioada următoare.

În după amiaza zilei de 18.01.2018, din aceleași motive, între cei doi soți a izbucnit un conflict, pe fondul căruia, Croitoru Vasile a lovit-o pe Croitoru Anișoara, în baia locuinței, de mai multe în zona capului și a strâns-o de gât, fiind vizibile urme de strangulare.

Croitoru Vasile și-a lăsat soția în baie, în stare de inconștiență, după care s-a deplasat într-o anexă a locuinței, unde s-a stropit cu benzina aflată într-o canistră și s-a autoincendiat, moment observat de mama acestuia.

Femeia a sunat la 112 și a stins hainele acestuia care ardeau, aruncând o găleată de apă. Croitoru Vasile a reintrat în casă, după care s-a reîntors în anexă, de unde a luat un cuțit cu care s-a înjunghiat în zona inimii.

În urma investigării tehnico-științifice a locului faptei, cadavrul victimei Croitoru Anișoara a fost găsit în baia locuinței, prezentând leziuni la nivelul întregului cap, precum și echimoze la nivel intraclavicular stânga-dreapta.

Cadavrul lui Croitoru Vasile a fost găsit în anexa din laterala locuinței, prezentând urme de carbonizare la nivel dermal, pe tors, brațe și cap, iar în zona mediană a toracelui, o plagă înjunghiată cu un cuțit pătruns până la plăselele din lemn. 

Cadavrele persoanelor decedate au fost transportate la morga Spitalului orășenesc Gura Humorului în vederea efectuării necropsiei, ce va fi efectuată la 19.01.2019.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violență în familie” raportat la infracțiunea de „omor”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *