Traian Andronachi arată cum primarul Bogdan Loghin al Rădăuților va economisi 1 milion de euro anual desființând 30 de posturi și înființând 29, mai bine plătite

Juristul rădăuțean Traian Andronachi, fost manager al Spitalului Municipal Rădăuți, demis la începutul lunii martie a acestui an din funcție de Consiliul de administrație al unității spitalicești la dorința primarului Bogdan Loghin a explicat într-un text postat pe contul său de facebook, care este ”politica” edilului șef al urbei privind economiile pe care le va face prin restructurarea unor posturi. Concret, Bogdan Loghin a anunțat că prin aceste restructurări în rândul angajaților primăriei se vor face economii de 1 milion de euro anual. Numai că, arată Traian Adronachi, această politică de personal implică restructurarea a 30 de posturi și înființarea a 29 de noi slujbe, mai bine plătite.

În contextul discuțiilor privind restructurarea postului deținut la Biblioteca municipală de scriitoarea și publicista Mălina Anițoaiei, se poate specula că dând-o afară pe Mălina Anițoaie, (angajatul care face diferența de la 30 la 29) și care are un salariu de 2.400 de lei pe lună, s-ar putea realiza promisa economie de 1 milion de euro anual.

Prezentăm în cele ce urmează punctul de vedere al juristului Traian Andronachi care, precum se știe, se află în proces cu Primăria Rădăuți, el condiderând că a fost demis abuziv:

 

 

 

”Dl “Primar Ales”, la a cărui gândire socotește că trebuie să “ne aliniem” toți rădăuțenii (cum cu aplomb a susținut), marșează pe tactica “milogului” în încercarea de a ne lua de proști! În tentativa sa plină de note de doină, prin care năzuieste să-și acopere patetica neputință, ne explică cum va economisi 1 milion de euro pe an din aceste “restructurări”.

Uite că trecând peste puținele și cărturăreștile tendințe de false trimiteri la piramida lui Maslow, ne aplecam pe textul organigramei și ce constatăm?!

Constatăm ca dl “prea ales” restructurează 30 de posturi și înființează 29!

Diferența dată de noua organigramă e de doar 1 post!!! Și vorba aia, ce are postul cu prostul?

Ceea ce e mai grav este că folosind aceeași tactica de “captatio benevolentiae”, cu sprijinul oamenilor de casă, încearcă să vândă iluzia că intenția sa este de a face economie.

Nimic mai fals! Posturile restructurate/desființate, sunt posturi cu o medie salarială mult mai joasă decât posturile noi pe care dorește sa le înființeze!

De altfel, acest spirit de economie l-a evidențiat atunci când a umplut primăria de consilieri personali. (Cei mai mulți de altfel din istoria instituției.. nu mai discutam care e al lor rost ca.. și cine semnează în locul primarului contractele de achiziții prin încredințare directă, că nu fac obiectul prezentei).

Este evident că sprijinul consiliului local aservit va fi manifestat în contrapartida diverselor beneficii, beneficii pe care “domnia” sa le nădăjduiește că sunt secrete sau că vor rămâne neobservate!

Una peste alta.. a trecut aproape un an de realizări mărețe, realizări care nu puteau rămâne neumbrite de umbreluțele colorate în culorile ..curcubeului! Valoarea fondurilor atrase nu poate fi egala nici de greutatea bordurilor și nici de grosimea stratului de asfalt folosit în … tentativa de plombare a drumurilor. Forța “lucrului bine făcut”, a corectitudinii și a transparenței pe care necontenit le afirmă, rămâne la nivelul trecerii peste calea ferată! Lucrurile sunt atât de clare precum culoarea apei de la robinet! Impozitele n-au crescut, gunoiul e cel mai ieftin iar gigacaloria e gratis! Cu sprijinul “guvernului său”, cei 30 de metri de șosea de centură care au mai rămas sunt finalizați încă de anul trecut, din campanie, iar la autostrada A7 au mai rămas să se monteze suporții de hârtie igienică în toaletele inteligente, în rest e gata!

Folosind aceeași cerință de “încredere” pe care ne-o solicită, după modelul știut (de la centru), urmează să contabilizeze dl. vice, în următoarele veri sau verișoare ce vor apărea, la fel de just precum imobilele din declarația de avere..

Pana una alta prea aleșii trec, datoriile trebuiesc plătite. Indiferent că sunt de campanie sau externe!(…)”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *