”Trăiește și mănâncă sănătos”, ”Săptămâna altfel” cu deputatul PSD de Suceava, dr. Maricela Cobuz, la Școala Gimnazială Nr.3 Suceava

Deputatul  PSD  de Suceava, dr. Maricela Cobuz, a transmis că joi, 18 aprilie 2019, a participat la un atelier gastronomic desfășurat în cadrul campaniei pentru promovarea nutriției sănătoase ”Trăiește și mănâncă sănătos!”, la Școala Gimnazială Nr.3 Suceava, cu elevii clasei gimnaziale I C, în cadrul ”Săptămânii atfel”.

În defășurarea evenimentului s-au implicat: profesor Daniela Argatu și profesor Manuela David de la Casa Corpului Didactic ”George Tofan” Suceava; profesor Rodica Talpău de la Școala Gimnazială Nr.3 Suceava; doamna Adina Țibu, formator gastronomic; doamna Liliana Hurjui, antreprenor, părinți și bunici ai copiilor.

Proiectul “Trăiește și mănâncă sănătos!” este un prim pas în implementarea proiectului de lege privind educația pentru sănătate în școli, lege pe care am inițiat-o personal, a transmis medicul sucevean, deputat în Parlamentul României.

Doctorul Maricela Cobuz a mai arătat că, prin participarea la atelierul gastronomic, elevii de la Școala Gimnazială Nr.3 Suceava, coordonați de către profesoara Rodica Talpău, au dobândit cunoştinţe referitoare la activitatea de gătit, dar și cum să combine corect alimentele, astfel încât să realizeze un meniu sănătos.

De asemenea, copiii au învățat care sunt principiile unei alimentații sănătoase, care sunt alimentele pe care trebuie să le consume și care sunt riscurile obezității ca urmare a unei alimentații nesănătoase.

”În calitate de medic primar pediatru și deputat în Comisia pentru sănătate și familie, încurajez desfășurarea a cât mai multor acțiuni de acest gen și voi sprijini întotdeauna proiectele educaționale care vin în sprijinul unei alimentații sănătoase în școlile din Suceava și din România”, este mesajul transmis de dr. Maricela Cobuz, deputat PSD al județului Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *