Transport de 17 metri cubi de bușteni, abandonat la marginea drumului de un șofer din Putna, depistat de polițiști

Vineri seară, pe la ora 21.20, în timp ce executa serviciul de patrulare pe raza comunei Putna, pe drumul forestier Putna-Timotei, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a observat staționând pe acest drum o autoutilitara marca DAF, care era încărcată cu lemn rotund rășinoase.

Autoutilitara era încuiată, iar pe lângă  aceasta nu se afla nici o persoană. Efectuându-se verificări s-a constatat că pentru autoutilitara respectivă nu a fost emis aviz de însoțire și nu s-a generat  cod unic pentru transport de material lemnos.

S-au efectuat verificări în bazele de date ale poliției și s-a stabilit faptul că autoutilitara marca DAF este înmatriculată pe numele unui bărbat domiciliat în orașul Vicovu de Sus.

Au fost efectuate investigații și cu această ocazie a fost identificată persoana care a condus autoutilitara ca fiind Alexandru L. de 26 ani, domiciliat în comuna Putna. Acesta a recunoscut faptul că autoutilitara aparține familiei sale, fiind cumpărată recent, precum și faptul că nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.

Din acest motiv transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic din cadrul acestui ocol silvic pentru inventarierea materialului lemnos.

Cu această ocazie s-a stabilit faptul că Alexandru L. transporta cantitatea de 17 metri cubi

lemn rotund pentru cherestea specia molid în valoare totală de circa 5000 de  lei.

Alexandru L. a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *