Mopan Suceava
Evenimente

Transport de 5,4 metri cubi de cherestea fără acte, aparținând unei firme din Forăști, confiscat de polițiști la Slătioara

La 12.04.2019, ora 12.15, echipajul din cadrul Postului de Poliție Râșca, acționând pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice a identificat în trafic un autocamion care se deplasa din direcția Slătioara către Fălticeni  transportând cherestea  fără a figura în SUMAL cu aviz de însoțire privind transportul de materiale lemnoase.

S-a procedat la verificarea în aplicația specifică conform HG 497/2020, rezultatul interogării fiind negativ, astfel transportul identificat neavând corespondent în aplicația informatică, acesta fiind ilegal.

În continuare  s-a stabilit că autocamionul aparține unei societăți cu sediul în comuna Forăști, jud. Suceava. Șoferul a precizat cu nu deține niciun document, arătând că nu a știut că pentru transport este nevoie de aviz de însoțire.

S-a solicitat sprijinul OS Râșca, care a delegat un lucrător în vederea inventarierii cherestelei din autoutilitară. În urma inventarierii s-a stabilit că în autoutilitară se află cantitatea  de 5,4 mc cherestea rășinoase diferite dimensiuni. În temeiul art. 19 alin. 1 din Legea 171/2010 s-au dispus sancționarea contravențională cu sancțiunea principală a amenzii în sumă de 1.000 lei a șoferului și complementar,  confiscarea fizică a cantități de 5,4 mc  cherestea rășinoase, având o valoare de 3.456 lei, ce a fost predată în custodia Ocolului Silvic Râșca.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *