Mopan Suceava
Actualitate

Transport de lemn ilegal, oprit pe șoseaua de centură a Rădăuțiului. Peste 12 metri cubi confiscați, la fel și autoutilitara SCANIA de 50.000 de euro. Șoferul s-a ales cu dosar penal

Ieri seară, Poliția a fost sesizată cu privire la un posibil  transport ilicit de material lemnos. Echipajul de poliție a reperat în trafic camionul indicat, acest fiind oprit și ulterior condus la Ocolul Silvic Marginea pentru cubare.   

S-a constatat că o autoutilitară marca SCANIA, condusă de un anume Ioan I.,  a efectuat un transport de lemn de esență rășinoase pe raza comunei Straja, anterior momentului în care a fost interceptat de lucrătorii de poliție din cadrul S.P.R. 4 Gălănești pe centura ocolitoare a municipiului Autoutilitara a fost surprinsă de camerele de supraveghere amplasate la Primăria Comunei Straja, ce suprind DJ 209 G pe la ora 20:53, în timp ce se deplasa fără încărcătură în direcția comunei Brodina.

Ulterior, pe la ora 22.01, același mijloc de transport, tractând o semiremorcă, ambele încărcate cu lemn rotund au trecut prin fața Primăriei Comunei Straja, având   direcția de deplasare Straja -Vicovu de Sus.

Polițiștii au surprins transportul de lemn pe șoseaua de centură a rădăuțiului. Împreună cu inspectori ai Gărzii Forestiere și personal silvic din cadrul O.S. Marginea, s-a constatat că materialul lemnos în cantitate de 12,82 m.c. de pe autoutilitară nu avea proveniență legală.

S-a constatat însă că materialul lemnos, în cantitate de 22,55 m.c. încărcat pe semiremorcă, era transportatîn condițiile legii.

Întrucât au fost întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de ”transportul cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport, a fost întocmit dosar penal.

Totodată, a fost confiscată cantitatea de 12,82 m.c. lemn rotund rășinoase ce a fost predată în custodie reprezentanților O.S. Marginea, iar autoutilitara marca SCANIA în valoare de cca. 50.000 Euro a fost confiscată și introdusă în camera de corpuri delicte a IPJ Suceava.

           

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *