Transport de lemn oprit de polițiști în Mălini, la sesizarea unui activist de mediu. Cantitatea în plus de 3,26 mc a fost confiscată. Șoferul a primit amenzi totale însumând 16.305 lei

În cursul zilei de sâmbătă,  30.01.2021, ora 04.42, Secția 7 Poliție Rurală Mălini a fost sesizată prin 112 de către  un activist de mediu, din comuna Frătăuții Vechi, cu privire la faptul că pe DN2E, pe raza localității Brăiești, comuna Cornu Luncii, se deplasează un autovehiculul care transportă ilicit material lemnos și se apropie de satul Mălini. Polițiștii s-au deplasat spre locul indicat pe DJ.209 A, pe localității Mălini și au oprit în trafic ansamblul de vehicule format din capul tractor – autoutilitară  care tracta semiremorca condus de un bărbat de 38 de ani, care transporta  material lemnos,  și care a prezentat pentru control  un aviz de  însoțire pentru cantitatea de 34,82 mc și avizul de  însoțire pentru cantitatea de 34,82 mc, ambele emise la data de 29.01.2021.

S-a procedat la verificarea avizelor în Baza de date SUMAL de către dispecerul de serviciu de la Poliția Municipiului Fălticeni, constatându-se deficiențe fapt pentru care ansamblul de vehicule a fost condus la sediul Ocolului Silvic Mălini pentru clarificarea situației. De asemenea, încărcătura prezenta suspiciuni cu privire la depășirea  tonajului.

Față de cele constatate s-a solicitat anunțarea lucrătorilor de la Garda Forestieră Suceava și de  ISCTR Suceava pentru clarificarea situației. 

Verificările au fost continuate de polițiștii din cadrul S.P.R.7 Mălini  care au asistat la efectuarea inventarierii materialului lemnos de către reprezentanții Ocolului Silvic Mălini, care au constatat că ansamblul rutier de mai sus a transportat în plus cantitatea de 3,26 m.c. lemn rotund brad, în valoare de 1.108 lei, care a fost confiscat și predat în custodie organelor silvice.     

De asemenea, s-a constatat că avizele de însoțire a materialului lemnos din data a de 29.01.2021, au fost completate în mod necorespunzător de emitent, în ceea ce privește cantitățile transportate.

La fața locului s-au prezentat și lucrători din cadrul  ISCTR Suceava, pentru a stabili tonajul încărcăturii, însă conducătorul auto a refuzat sa se deplaseze pentru cântărirea mărfii, fapt pentru care a fost sancționat de reprezentații acestei instituții cu suma de 4.000 lei.

Conducătorul auto a mai fost sancționat de polițiști cu 10.000 pentru faptul că avea ITP expirat din data de 27.01.2021 la autoutilitara și reținerea certificatului de înmatriculare; cu  1.305 lei pentru faptul că avea ITP expirat din data de 27.01.2021 la semiremorca  și reținerea certificatului de înmatriculare și cu 1.000 lei pentru faptul că nu avea asigurare RCA la semiremorcă ,fiind dispusă și reținerea certificatului de înmatriculare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *