Transport de lemn reclamat de un activist de mediu ca fiind ilegal, dovedit că are acte în regulă, după ce a fost oprit în trafic de polițiști, la Marginea

Vineri după amiază, pe la  orele 15:00, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 3 Marginea, au fost sesizați de către activistul de mediu Ovidiu Halip, cu privire la faptul că pe DN 17A dinspre comuna Sucevița către comuna Marginea se deplasează un autocamion cu remorcă încărcat  cu material lemnos  transportat ilegal.

Polițiștii au oprit în trafic pentru control,  pe la 15:35, pe DN 17A, în apropierea Atelierului de Împletituri Marginea, autoutilitara marca Mercedes-Benz ce tracta remorca, ambele fiind încărcate cu material lemnos.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana lui Ionel M. din comuna Marginea,  care a prezentat pentru control avizul de însoțire emis la data de 11.06.2021, orele 13:43, cu valabilitate până la ora 23:43, pentru cantitatea de 17,4367 mc, lemn de foc și lemn rotund iar pentru remorca a prezentat avizul de însoțire emis la data de 11.06.2021, orele 13:35, cu valabilitate până la ora 23:35, pentru cantitatea de 17,4401 mc, lemn rotund.

Mijlocul de transport identificat a fost condus la “Atelierul de Împletituri” din comuna Marginea. S-a procedat la informarea telefonică a lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Marginea și a lucrătorilor ISCTR Suceava. Personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a realizat evaluare materialului lemnos, astfel constatând că volumul, tipul și speciile de materiale lemnoase înscrise în avizele de însoțire corespund cu volumele și tipul materialului lemnos transportat, transportul corespunzând cantitativ și calitativ.

        

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *