Evenimente

Transport de lemn suspect, depistat pe traseu de activistul de mediu Daniel Bodnar, oprit de polițiști și inspectori ai Gărzii de Mediu. Proprietarul transportului a fost amendat iar lemnul confiscat

Activistul de mediu rădăuțean Daniel Bodnar a sesizat ieri dimineață un transport de lemn fără documente în regulă. Urmare a sesizării acestuia, în ziua de 01.09.2021, orele 09.00, polițiști din Milișăuți și Solca s-au deplasat la Ocolul Silvic Solca unde reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava au efectuat măsurarea cantității de material lemnos transportată de către ansamblul condus de Prindii Ioan.

După efectuarea măsurătorilor, reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava au constatat că atât autoutilitara cât și remorca aveau avize de însoțire valabile însă materialul lemnos transportat de ambele nu corespunde din punct de vedere al speciei/grup de specie cu cel înscris în avizul de însoțire.

Reprezentanții Gărzii Forestiere au comunicat că pentru remorca despre care existau suspiciuni că nu ar avea aviz de însoțire, de fapt, după ce au fost introduse datele și eliberat avizul de însoțire offline iar aplicația SUMAL 2.0 a blocat avizul online deoarece materialul lemnos transportat fizic nu corespundea cu cel din documentație.

În consecință, s-a luat măsura sancționării contravenționale a societății SC Primoldo SRL reprezentată prin Prindii Ioan, fiind aplicate două amenzi a câte 6.000 lei, atât pentru încărcătura transportată de către autoutilitară cât și  de către remorcă pentru încălcarea prevederilor art. 19, alin.2 lit. C din Legea 171/2010.

 În plus au fost reținute în vederea confiscării cantitățile de 5,80 mc lemn rotund din categoria diverse moi depistate ca fiind în plus față de cele înscrise pe avizul de însoțire al autoutilitarei cu nr. SV67DDI, precum și cantitatea de 6,65 mc lemn rotund din categoria diverse moi depistate ca fiind în plus față de cele înscrise pe avizul de însoțire al remorcii deci un total de 12.45 mc în valoare totală de 1.668,3 lei.

Materialul lemnos a fost dat în custodie unui pădurar în cadrul Ocolului Silvic Solca.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *