Transport de lemn urmărit de polițiști în urma unui apel la 112, suspect ca fiind supraîncărcat, sancțiune pentru că lemnul transportat depășea lungimea remorcii

În seara zilei de 10.12.2020, orele 20.00, lucrătorii Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini au fost sesizaţi prin 112 de către Mihăiță P., despre faptul că un camion cu nr. SV-55-VOR este supraîncărcat cu lemne.

Pe raza satului Brăiești, comuna Cornu Luncii, a fost identificat în trafic ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca Volvo cu nr. de înmatriculare SV-53-VOR și remorca cu nr. de înmatriculare SV-55-VOR, acesta fiind încărcat cu material lemnos și condus de către Lazăr-Constantin V.. Acesta a prezentat avizele de însoțire din data de 10.12.2020, ora 19:22:46, cantitate 19,82 mc lemn rotund brad și molid pentru vehicul SV-53-VOR, și avizul din data de 10.12.2020, ora 19:26:25, cantitate 33,04 mc lemn rotund brad și molid pentru remorca cu nr. SV-55-VOR, încărcate din aceleași loc, respectiv Depozit  Câmpulung Moldovenesc, și punct de descărcare în Depozit comuna Slatina.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de masă lemnoasă transportată și a gabaritului, s-a procedat la însoțirea ansamblului auto, în vederea măsurării materialului lemnos, la Ocolul Silvic Mălini, totodată fiind sesizați reprezentanții Ocolului Silvic Mălini, cât și reprezentanții I.S.C.T.R. Suceava.

În urma inventarierii materialului lemnos de către lucrătorii Ocolului Silvic Mălini, s-a stabilit faptul că, cantitatea de masă lemnoasă corespunde cu cea înscrisă în avizele de însoțire a mărfii, având o diferență de cubaj de 0.66 mc(în minus), aceasta diferența fiind în limita de toleranța. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul I.S.C.T.R. Suceava, iar din procesul verbal de constatare a contravenției întocmit de aceștia, s-a stabilit faptul că Lazăr-Constantin V. a refuzat ca ansamblul auto să fie cântărit, motivând că macaraua de pe autoutilitara s-a defectat și nu poate încărca materialul lemnos în remorcă, fiind sancționat cu amendă. De asemenea, lucrătorii ISCTR au luat măsura sancționării contravenționale față de societatea VORLAZ, ca urmare încălcării prevederilor din HG69/2012, art. 4, pct. 15, respectiv „menținerea în funcție, de către operatorul de transport rutier a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere a unei persoane cu funcție care concură la siguranța rutieră-respectiv conducătorul auto fără certificat care atestă competența profesională a acestuia.”

Lazăr-Constantin V., a fost sancționat de lucrătorii de poliție cu amendă în valoare de 870 lei, ca urmare a faptului că materialul lemnos transportat în remorca cu nr. de înmatriculare SV-55-VOR, depășea lungimea remorcii.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.