Transport de peste 50 de metri cubi de bușteni, cu acte de însoțire suspecte, reținut la Moldovița

Lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama, în baza unei informații primite, au oprit ieri 27 noiembrie a.c., pentru control pe DJ 176, în comuna Moldovița,  ansamblul format din cap tractor marca MERCEDES BENZ și remorca, care transporta material lemnos. Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că ansamblul era condus de către I.A.P.  de 23 ani domiciliat în comuna Pojorâta,  acesta prezentând documentele personale,  ale mașinii dar și avizele de însoțire, eliberate la data de 27.11.2020.

Conform documentelor de transport ansamblul transporta cantitatea de 20,68 mc lemn rotund specia molid și brad în auto respectiv cantitatea de 30,88 mc lemn rotund specia molid  și brad în remorcă. Întrucât, cu ocazia controlului au existat suspiciuni cu privire la proveniența materialului lemnos, respectiv intervalul orar foarte scurt între cele două puncte de încărcare, conducătorul auto a fost condus la depozitul temporar Rașca din cadrul O.S. Moldovița pentru inventariere și luarea măsurilor legale.

S-a procedat la indisponibilizarea ansamblului în cauză și a cantității de lemn transportată, fiind predate în custodie pădurarului de canton din carul O.S Moldovița.

Ca urmare a discuțiilor avute cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria C-lung Moldovenesc, s-a întocmit dosar cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ,,falsul material în înscrisuri oficiale” și „uzul de fals”, față de C.A., administrator al firmei titulare a transportului de material lemnos.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *