Transport fără acte de aproape 10 metri cubi lemn de fag, depistat de polițiști, la Putna

Vineri, 31.07.2020, ora 18.05, în timp ce executau activități pe linie silvică, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul S.P.R. 4 Gălănești au oprit pentru control pe D.C. Putna, pe raza comunei Putna, autoutilitara marca MAN care transporta material lemnos respectiv lemn foc de fag. Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că autoutilitara este condusă de către I.J. de 30 ani, domiciliat în comuna Putna, și că acesta nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat

Din acest motiv transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic din cadrul acestui ocol silvic pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a stabilit faptul că I.J. transporta ilegal cantitatea de 9,62 m.c. lemn foc fag în valoare de 1625 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1000 lei conform Legii nr. 171/2010 Modificată , iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *