Mopan Suceava
ActualitateEvenimente

Transport ilegal de 10 metri cubi de lemn oprit de polițiști la Păltinoasa. Șoferul și firma au primit amenzi de 10.000 de lei, lemnul a fost confiscat și s-a deschis dosar penal

Ieri dimineață, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, jud. Suceava, au fost sesizaţi cu privire la  faptul că  dinspre  Cacica spre Păltinoasa vine un transport de lemn supraîncărcat și fără avize.  

A fost identificat și oprit pentru control   ansamblul format din autoutilitara marca MERCEDES, , împreună cu  remorca care se deplasa pe DN2E, pe raza localității Păltinoasa, în drum spre Fălticeni.

S-a constatat faptul că autoutilitara marca MERCEDES, transporta cantitatea de 11,01 m3 lemn rotund buștean gater, pentru care deţinea avizul de însoţire emis de Ocolul Silvic Marginea, generat de către SUMAL la data de 17.05.2022, iar remorca transporta cantitatea de 16,82 metri cubi lemn rotund buștean gater, pentru care deținea avizul emis de Ocolul Silvic Marginea. 

Autoutilitara împreună cu remorca au fost însoțite la Depozitul Podu Izvor din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului și urma să fie condusă la Dărmănești pentru cântărire, dar șoferul a refuzat. A fost sancționat contravențional de către lucrătorii ISCTR cu o amendă  de 6000 lei.

ISCTR au sancționat și firma proprietară a transportului, SC MĂLINI TRANS SRL cu amendă în sumă de 500 lei  iar ca măsură complementară s-a decis imobilizarea ansamblului de vehicule precum și a reținerii plăcuțelor de înmatriculare până la punerea în legalitate.

Lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au dispus la descărcarea lemnului din ansamblul de vehicule și măsurarea, respectiv  inventarierea materialului lemnos transportat constatându-se o cantitate de 4,05 metri cubi în plus  față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire pentru lemnul prima remorcă iar în urma inventarierii materialului lemnos transportat cu remorca a doua a rezultat o cantitate 22,51 metri cubi material lemnos,  cu 5,69 mc în plus  față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire, rezultând o cantitate totală  suplimentară față de cea din aviz de 9,74 metri cubi.

Garda Forestieră, împreună cu polițiștii din Gura Humorului au amendat societatea transportatoare cu  4000 de lei, fiind confiscată cantitatea totală de 9,74 metri cubi  lemn rotund – bușteni gater în valoare totală de 5688  lei.

S-a întocmit dosar penal.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *