Actualitate

Transport ilegal de 14 metri cubi de lemn, oprit de polițiști la sesizarea activistului de mediu Daniel Bodnar, la Ciumârna – Vatra Moldoviței

În data de 2 mai, a.c., după ora 17.00,  Secția 14 de poliție rurală Vama a fost sesizată prin 112 de către activistul de mediu Daniel Bodnar, care a sesizat că pe raza comunei Vatra Moldoviței, satul Ciumârna, a identificat un transport de material lemnos fără acte valabile.

De la momentul apelului și până la intervenția echipajului de poliție autoutilitara a intrat în curtea unei societăți comerciale și a început să descarce din materialul lemnos. La cererea polițiștilor, administratorul firmei a sistat descărcarea buștenilor.

Polițiștii au constatat că, în urmă cu puțin timp, administratorul firmei  SC Gresie Moisa SRL, Dorel M., a încărcat autoutilitara cu material lemnos dintr-o platformă primară avută în exploatare și a plecat către depozitul societății fără a emite aviz de însoțire. Pe traseu, ajuns în zona altei platforme primare, a emis un aviz  de însoțire pentru cantitatea de 13,9 metri lemn rotund molid.

Ajuns în depozitul societății a început să descarce matrialul lemnos din autoutilitară moment în care au intervenit polițiștii Secției 14 din Vama,  sesizați prin 112 de către Daniel Bodnar.

Lemnul a fost reîncărcat și dus la Depozitul de bușteni Dragoșa, din cadrul Ocolului Silvic Vama unde a fost predat în custodie organelor silvice, urmând ca astăzi să fie inventariat de inspectorii Gărzii Forestiere Suceava. Tot azi, urmează a se efectua și un control la depozitul SC Gresie Moisa SRL împreună cu Grada Forestieră Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „transportul cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport” și s-a indisponibilizarea mijlocului de transport și a lemnului încărcat precum și sistarea activității în depozitul SC Gresie Moisa SRL până la inventarierea materialului lemnos.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *