Transport ilegal de bușteni depistat de jandarmi la Vatra Moldoviței. 15 metri cubi de lemn confiscat și autocamionul a fost indisponibilizat

Sâmbătă, 24 octombrie a.c., în jurul orei 17.00, un echipaj de jandarmerie a depistat, pe un drum forestier din localitatea Vatra Moldoviței, un camion care transporta material lemnos, fără documente de proveniență.

Întrucât șoferul camionului a refuzat să furnizeze date pentru stabilirea identităţii sale și să prezinte documentele de însoțire a transportului de material lemnos, la fața locului a fost solicitat un echipaj de poliție.

În urma verificărilor efectuate, organele de ordine au constatat faptul că șoferul în vârstă de 43 de ani din comuna Vatra Moldoviței, judeţul Suceava, transporta cantitatea de 15,31 mc lemn rotund din specia molid.

Fiind întrebat cu privire la provenienţa lemnului, conducătorul auto a prezentat un aviz de însoțire pentru o cantitate diferită de masă lemnoasă și care demonstra faptul că ora generării codului unic de către aplicația informatică SUMAL era ulterioară orei la care a fost depistat transportul de material lemnos.

Cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării şi predată în custodie Ocolului Silvic Vama, iar autovehiculul cu ajutorul căruia s-a transportat materialul lemnos a fost indisponibilizat.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârșirea unei fapte susceptibile a fi infracțiunea de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Silvic.Totodată, șoferul camionului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 de lei pentru refuzul de a furniza date pentru stabilirea identității sale la cererea organelor de ordine publică, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, potrivit Legii 61 din 1991, cu modificările și completările ulterioare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.