Transport ilegal de cherestea la ceas de dimineață, oprit de polițiști la Frasin, duminică pe la ora 5.00

Duminică dimineață, pe la ora 05.15, a fost identificat în trafic în orașul Frasin două ansambluri auto formate din cap tractor și semiremorcă, transportând cherestea.

Conducătorii auto au prezentat pentru control avizul de însotire pentru cantitatea de 42,40 mc cherestea rășinoase și avizul de insotire pentru cantitatea de 44,20 mc cherestea rășinoase ambele emise de SC POPVIOTRANS SRL. Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul materialului lemnos transportat, s-a procedat la conducerea ambelor ansambluri auto la sediul Ocolului Silvic Frasin, unde specialistii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos rezultând un volum în plus de 16,27 mc cherestea rășinoase, într-un transport, respectiv un volum în plus de 9,78 mc cherestea rășinoase în cel de-al doilea transport.

S-a constatat și faptul că specificațiile înscrise în avizele de însoțire prezentate pentru control, nu corespund cu specificațiile materialului lemnos transportat.

S-a dispus sancționarea contraventională a SC POP VIOTRANS SRL, cu sediul social în localitatea Negrileasa, aplicându-se 2 amenzi în valoare totală de 11.000 lei și s-a dispus confiscarea fizică a cantității totale de 26,05 mc cherestea rășinoase țn valoare de 18.730 lei, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Frasin.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.