Transport ilegal de lemn depistat de polițiști la Vadu Moldovei. 12 metri cubi de cherestea și autocamionul Volvo în valoare de 60.000 de euro au fost confiscate

La 24.01.2021, ora 04.30, o patrulă a polițiștilor din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, au oprit din trafic pentru control ansamblul rutier format din cap tractor marca Volvo și semiremorcă,  ocazie cu care s-au constatat următoarele:

Ansamblul rutier,  era condus de către Simionescu Nistor, de 49 ani, din comuna Vama, fiind încărcat, potrivit  avizului de însoțire din 24.01.2021 cu cherestele  molid și brad  în volum de 46,86 metri cubi, Avizul era emis de către SC  Negro Pal Universal SRL depozit de încărcare comuna Vama, județul Suceava, cu destinația S.C.  Cornelia Prod Com S.R.L., localitatea Măgurele, județul Ilfov.

Întrucât, în urma vizualizării cherestelei din mijlocul de transport  au rezultat date cu privire la disproporția vădită dintre volumul de cherestea specificat în avizul de însoțire și cea existentă încărcată în fapt în mijlocul de transport  ansamblul rutier a fost condus și predat în custodia OS Fălticeni.

La data de 25.01.2021 reprezentanții Ocolului Silvic Fălticeni au procedat la inventarierea cherestelei din mijlocul de transport identificând un volum total de 58,90 metri cherestea, diferite sortimente.  S-a constatat că  volumul de cherestea transportat în plus, fără aviz din care să rezulte proveniența legală, este de 12.04 metri cubi.

S-a întocmit dosar penal privind  infracțiunile de „transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport”, „fals în înscrisuri sub semnătură private” și „uz de fals”.

Volumul de 12.04 metri cubi de  cherestea  a fost predat în custodia Ocolului Silvic Fălticeni.

Ansamblul rutier, format din cap tractor marca Volvo și semiremorca marca Koegel în valoare de aproximativ 60.000 Euro, a fost depus și sigilat în curtea SC Capra Neagra SRL din comuna Stroiești.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *