TRANSPORT ILEGAL DE LEMN, DEPISTAT LA SPĂTĂREȘTI

Joi seară, săptămâna trecutâ, după ora 20.00, un echipaj mixt format din polițiști ai .
Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, având în vedere timpul scurs de la data și ora plecării, consemnate în avizul de însoțire și data și ora depistării în trafic, materialul lemnos transportat a fost reținut în vederea stabilirii provenienței, fiind depozitat la sediul Ocolului Silvic Râșca.
În urma investigațiilor, de a doua zi, echipa de control a demonstrat repetabilitatea transportului cherestelei în baza aceluiași aviz de însoțire, contrar celor declarate în scris la momentul opririi de către conducătorul auto și anume faptul că, nu a mai efectuat transportul ca urmare a unei defecțiuni tehnice apărute pe raza comunei Frumosu.
Astfel, în urma inventarierii materialului lemnos transportat s-a constatat faptul că nici cheresteaua existentă în semiremorcă nu corespunde cu cea din avizul de însoțire, fiind cu 0,22 m.c. mai puțină decât cea consemnată în documente.
În cauză, s-a dispus sancționarea contravențională a firmei emitente a documentelor și transportatoare, cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea cantității de 63,61 m.c. cherestea de esență rășinoase în valoare de 31.500 lei, ce a fost depozitată la sediul Ocolului Silvic Râșca.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.