Transport ilegal de lemn interceptat de polițiști la Sucevița. Peste 12 metri cubi de bușteni și autoutilitara în valoare de 20.000 de euro au fost confiscate

Sâmbătă,  29.01.2022, ora 08.15, patrula din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Marginea, a interceptat în trafic pe raza comunei Sucevița, o autoutilitară care se deplasa pe strada Poiana Mărului și transporta material lemnos, având direcția de deplasare dinspre DN 17A Sucevița  către fondul forestier.

S-a procedat la orirea autoutilitarei în trafic și s-a stabilit că aceasta era condusă de un bărbat de 52 ani, din comuna Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei, iar cu privire la cantitatea de material lemnos transportat nu a putut prezenta aviz de însoțire sau alte documente de proveniență.

S-a procedat la interogarea aplicației „SUMAL CONTROL”, ocazie cu care s-a constatat că pentru autoutilitara oprită nu a fost generat niciun aviz de însoțire materiale lemnoase la data de 29.01.2022.

În continuare, autoutilitara a fost condusă la Ocolul Silvic Marginea, unde s-a solicitat prezența lucrătorilor silvici dar și a lucrătorilor din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în vederea efectuării inventarierii materialului lemnos.

În urma inventarierii materialului lemnos identificat în autoutilitară a rezultat o cantitate totală de 12,539 mc lemn rotund esență rășinoase – bușteni gater, valoarea totală a materialului lemnos fiind de peste 7.300 lei, conform carnetelor de inventariere întocmite.

Lemnul transportat, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea, iar autoutilitara folosită la săvârșirea infracțiunii a fost indisponibilizată și depusă în camera de corpuri delicte a IPJ Suceava.

În urma documentării întregii activități infracționale, lucrătorii de poliție din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Marginea, s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de „transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport”.

Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Rădăuți, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra autoutilitarei. Valoarea mijlocului de transport indisponibilizat a fost estimată la suma de 20.000 euro.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.