Mopan Suceava
Actualitate

Transport ilegal de peste 10 metri cubi de lemn oprit la Vama. Autocamionul a fost confiscat, la fel și materialul lemnos, șoferul s-a ales cu dosar penal

La data de 15.03.2023, după ora 13.30, Secția 14 de Poliție Rurală Vama a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe raza comunei Frumosu a fost identificat un ansamblu de vehicule, iar remorca acestuia era încărcată cu material lemnos fără a avea un aviz valabil.

Au fost direcționați polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier care au identificat ansamblul de vehicule format din capul trăgător și semiremorca, aceasta din urmă fiind încărcată cu material lemnos pentru care nu există aviz valabil.

Împreună cu tehnicianul criminalist din cadrul Poliției mun. Câmpulung Moldovenesc, s-a procedat la sigilarea ansamblului auto, ulterior asigurandu-se paza prin lucrători de poliție și jandarmi până la data de 16.03.2023 când s-au deplasat pentru verificări reprezentanții Gărzii Forestiere și ai Ocolului Silvic Vama.

De asemenea, la fața locului au fost prezenți și activiști de mediu care au sesizat transportul ilegal.

La data de 16.03.2023, polițiștii din cadrul IPJ Suceava, Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol și Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc/Secția nr. 14 Poliție Rurală Vama, împreună cu reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, s-au deplasat la locul identificării ansamblului auto menționat mai sus, ocazie cu care i-au solicitat administratorului să însoțească organele de control, respectiv să transporte ansamblul auto încărcat cu material lemnos la Ocolul Silvic Vama – Depozitul Dragoșa, în vederea inventarierii materialului lemnos încarcat în semiremorcă.

În incinta depozitului Dragoșa, a fost descărcat lemnul iar reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava au făcut inventarierea acestuia. În urma măsurătorilor a rezultat un volum total de 10.13 mc lemn rotund rășinoase.

S-a dispus indisponibilizarea ansamblului auto, precum și a cantității de lemn care a fost predat în custodia reprezentanților Ocolului Silvic Vama.

Ansamblul auto format din cap tractor și remorcă, a fost condus de către lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc la depozitul special amenajat al IPJ Suceava din comuna Stroiești.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii din cadrul IPJ Suceava – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol în cadrul dosarului penal, aflat sub supravegherea procurorului din cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, privind infractiunile de tăiere ilegala de arbori, furt de arbori și ,,transport cu orice mijloace de transport de al materialelor lemnoase in volum de peste 10 mc fără documente specifice”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *