Evenimente

Transport ilegal de peste 20 de metri cubi de bușteni depistat de polițiști la Fundu Moldovei. Lemnul și mașina au fost confiscate iar șoferul s-a ales cu dosar penal

Vineri seară, înainte de ora 19 un echipaj de poliție din cadrul Postului de Poliție  Breaza a oprit pentru control pe D.J.175, pe raza comunei Fundu Moldovei, satul Braniștea, ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca Volvo și remorca care transporta material lemnos neprelucrat condus de un bărbat de 25 de ani, din comuna Breaza.

Conducătorul auto nu a prezentat avize de însoțire (primare sau secundare) pentru cantitatea de material lemnos transportată arătând faptul că nu are.

Acesta a declarat că este angajat al S.C. INDOR S.R.L Slatina, cu punctul de lucru în comuna Breaza, și că a încărcat materialul lemnos de pe raza comunei Breaza, cu destinația comuna Fundu Moldovei, S.C. Cemral S.R.L administrată de același patron, la cererea explicită a acestuia.

Numerele de înmatriculare au fost verificate prin intermediul personalului de serviciu al I.P.J. Suceava neavând generate coduri unice în bazele de date.

Ansamblul de vehicule a fost condus la sediul cantonului Silvic I – Breaza, materialul lemnos a fost descărcat și inventariat, rezultând o cantitate de 20,34 mc lemn rotund, rășinoase specia molid.

Întreaga cantitate de lemn, în valoare de 3356 lei a fost confiscată și depozitată la sediul cantonului Silvic I- Breaza, în custodia pădurarului de canton iar ansamblul de vehicule în valoare de cca. 100.000 lei a fost de asemenea confiscat și depozitat la sediul Ocolului Silvic Breaza.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „transportul materialelor lemnoase fără documente de transport”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *