Transport supraîncărcat de cherestea depistat de polițiști la Vadu Moldovei. Un șofer din Tulcea avea încărcați în TIR cu peste 5 metri cubi în plus față de acte

La 12.03.2021, ora 15:20, echipajul de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, fiind în serviciul de patrulare pe raza de competență, a oprit în trafic pentru control un ansamblul rutier format din cap tractor  și semiremorcă, condus de un bărbat de 40 de ani din municipiul  Tulcea, care transporta cherestea.

S-a procedat  la interogarea bazei  de date SUMAL 2.0 prin aplicația mobilă sumal. Control, care a afișat  cod-aviz  pentru un volum de 44,976 m3 cerestea rășinoase. Cod-aviz generat la 12.03.2021, ora 14:58:08, din depozitul aparținând societății I.I. Hușanu Ș. Constantin din comuna Bogdănești  cu destinatar S.C. Panconst Trans S.R.L, localitatea Valu Lui Traian, județul Constanța.

Întrucât existau indicii cu privire la neconcordanța volumului  de cherestea trecut în aplicația informatică SUMAL 2.0 și cel existent faptic încărcat în semiremorcă s-a solicitat sprijinul lucrătorilor Ocolului Silvic Fălticeni. Aceștia au procedat la inventarierea cherestelei încărcate, ocazie cu care s-a identificat un volum total de 50,301, m3 cherestea rășinoase, în plus fiind cantitatea de 5,33 m3 cherestea.

S-a dispus sancționarea contravențională cu amendă în sumă de 6.000 lei, confiscarea fizică a cantități de 5,33 m3 cherestea rășinoase în valoare de 3.411,2, lei, această cantitate  fiind descărcată și predată în custodia Ocolului silvic Fălticeni.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *