Transporturi de lemn mult peste limita legală, depistate pe traseul către fabricile din Dornești. Ultimul exemplu: un autocamion cu remorcă venit de la Putna, cu 12,9 tone de lemn în plus

Ieri după amiază, pe la ora 14.30, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 4 Gălănești, au fost sesizați prin 112 de către numitul Mihai S., cu privire la faptul că ”a văzut un camion supraîncărcat cu lemn circulând dinspre Putna spre Bivolărie”.

În urma verificărilor efectuate, pe raza comunei Gălănești, pe DN2H, a fost identificată autoutilitara marca Scania și remorca ambele aparținând S.C. Fury Forest S.R.L. din comuna Putna. Atât autoutilitara cât și remorca tractată erau încărcate cu material lemnos, respectiv cu lemn rotund specia molid.

La volanul autovehiculului a fost identificat Petru J., care a prezentat avizul de însoțire secundar emis la 28.07.2020, pentru materialul lemnos transportat în volum de 19.20 mc lemn lucru molid și respectiv, avizul pentru materialul lemnos transportat în remorca în volum de 22.400 mc lemn lucru molid.

În vederea stabilirii greutății autoutilitarei și a remorcii în cauză, au fost contactați telefonic reprezentanții I.S.C.T.R. Suceava, care au comunicat lucrătorilor de poliție că vehiculul și remorca trebuie să se deplaseze pe raza comunei Dărmănești, unde poate fi cântărit cu aparatura omologată.

Polițiștii au procedat la însoțirea autoutilitarei marca Scania și a remorcii până în municipiul Rădăuți, unde au fost preluate și însoțite până la cântarul omologat din comuna Dărmănești, de către un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți.

Cu ocazia verificării greutății autovehiculului și a remorcii în cauză, de către lucrătorii I.S.C.T.R., s-a constatat că ansamblul depășește greutatea legală cu 12.900 kg, pentru care au aplicat persoanei juridice deținătoare a mijlocului de transport, o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei. Totodată autovehiculul a fost imobilizat, iar plăcuțele de înmatriculare au fost ridicate, până la îndeplinirea condițiilor legale pentru continuarea efectuării transportului/deplasării.

De asemenea, lucrătorii I.S.C.T.R. au constatat că încărcătura nu era asigurată corespunzător cu centuri, motiv pentru care au aplicat o altă sancțiune contravențională în valoare de 6000 lei.

În continuarea verificărilor au fost contactați telefonic reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Suceava pentru a desemna un specialist silvic care să se deplaseze la fața locului împreună cu lucrătorii de poliție, pentru a inventaria materialul lemnos în vederea stabilirii legalității transportului din punct de vedere al cantității și sortimentului materialului lemnos.

Reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava au comunicat că în dimineața zilei de 29.07.2020, ora 08.00, un specialist silvic abilitat se va deplasa la locația specificată în vederea inventarierii materialului lemnos și pentru emiterea documentelor de însoțire către punctul de descărcare.

La nivelul SPR 4 Gălănești a fost desemnat un lucrător care în dimineața zilei de 29.07.2020, ora 08.00, se va prezenta la locul în care a fost imobilizat mijlocul de transport încărcat cu material lemnos și care, împreună cu specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, vor inventaria materialul lemnos, urmând a se lua măsurile legale care se impun.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.