Transporturi de lemn oprite în trafic la solicitarea activiștilor de mediu la Gura Humorului și Vatra Dornei, dovedite ca fiind în regulă de către inspectorii Gărzii Forestiere și Poliție

La 08.02.2021, în jurul orelor 19:36, lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului au fost sesizaţi cu privire la faptul că o autoutilitară ce tractează remorcă, transportă material lemnos, fără a apărea în aplicația Inspectorul Pădurii.

A fost identificată în trafic şi oprită pentru control autoutilitara, marca Man ce tracta remorca, marca Rema la volanul căreia a fost identificat A.M., de 25 ani, din comuna Marginea.

Acesta a prezentat pentru control două avize de însoţire primare în format digital, din data de 08.02.2021, ora 18:29, valid până la data de 09.02.2021, ora 04:29, emis de SC COPACO SRL pentru cantitatea de 27,918 mc, cu punct de încărcare Moldovița şi cu punct de descărcare SC NOROTIMBER SRL Mălini și  din data de 08.02.2021, ora 18:19, valid până la data de 09.02.2021, ora 04:19, emis de SC COPACO SRL pentru cantitatea de 19,921 mc, cu punct de încărcare Moldovița şi cu punct de descărcare SC NOROTIMBER SRL Mălini pentru SV-86-CAR;

Au fost contactați lucrătorii din cadrul Gărzii Forestiere Suceava care au procedat la verificarea în aplicația SUMAL 2.0, iar în urma verificării s-a constatat că avizele prezentate, numărul de piese și cantitatea specificată în acestea sunt conforme cu cele rezultate din baza de date, transportul fiind legal.

Cele sesizate nu se confirmă.

Nu s-a confirmat nici sesizarea făcută de o femeie adresată Poliției Vatra Dornei, care a reclamat în dimineața zilei de ieri, pe la ora 11.40  că o autoutilitară transportă material lemnos fără a avea aviz de însoțire valabil.

S-a procedat la oprirea acesteia și s-a solicitat conducătorului auto, D.S., documentele personale, ale autovehiculului dar și ale încărcăturii. Acesta a prezentat documentele personale cât și ale autovehiculului, acestea fiind în conformitate. Pentru încărcătura de material lemnos, conducătorul auto a prezentat tableta cu avizul depozit sursă Ocolul Silvic Broșteni, depozit destinație S.C. HC Timber Production S.R.L. București – Sucursala Rădăuți, volum 38,42, valid încă 8 ore și 35 de minute, transport început la data de 08.02.2021 ora 09:00:28.

S-a procedat și la anunțarea Șefului Ocolului Silvic, Năstase Gheorghe, care s-a prezentat la fața locului și a făcut verificarea, transportul fiind legal.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *