Transporturi de lemn verificate de polițiști la solicitarea activistului de mediu Tiberius Vatamaniuc din Sucevița, dovedite a fi legale

La 25.01.2021, ora 06.54, Secția 3 Poliție Rurală  Marginea a fost sesizată prin 112 de către Vatamaniuc Tiberius, de 41 ani, din comuna Sucevița, cu privire la faptul că un autocamion se deplasează pe DN17A din  localitate şi transportă material lemnos iar autoutilitara este supraîncărcată.

Echipajul de poliție a luat legătura telefonic cu apelantul, precizând faptul că se află în spatele autoutilitarei mai sus menționate, pe raza comunei.

S-a procedat la interceptarea și oprirea regulamentară în trafic al unei autoutilitare încărcate cu material lemnos, care se deplasa pe DN17A, pe raza comunei Sucevița, iar în urma acesteia fiind și apelantul cu auto proprietatea sa personală.

Polițiștii au constatat că autocamionul marca MAN era condus de către Antimie Mihai, din comuna Marginea, care a prezentat pentru control documentele aferente cât și avizul de însoțire, emis la data de 25.01.2021, emitent fiind S.C. Marmihaj Forest Volovăț S.R.L.

Apelantul aflat la fața locului, a relatat faptul că aceasta este autoutilitara care face obiectul sesizării însă a menționat că datorită faptului că numărul de înmatriculare nu putea fi descifrat, a considerat că acest transport  ar fi cel precizat cu ocazia primei sesizări.

Pentru stabilirea cu exactitate a cantității de material lemnos transportat, s-a solicitat conducătorului auto să însoțească echipajul de poliție la Atelierul de Împletituri Marginea, pentru efectuarea cubajului, fiind solicitat la fața locului un lucrător silvic din cadrul O.S. Marginea.

S-a procedat la inventarierea materialului lemnos, fără a fi constatate nereguli.

În aceeași zi de 25.01.2021, ora 07.47, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizați telefonic tot de către Vatamaniuc Tiberius din comuma Sucevița, care a spus că a identificat o autoutilitară care transportă material lemnos care se deplasează pe raza comunei Vatra Moldoviței, satul. Ciumârna, pe D.N. 17 A, direcția de mers Vatra Moldoviței – Sucevița și că există posibilitatea ca greutatea încărcăturii să depășească limitele legale.

Polițiștii din Vama s-au deplasat la fața locului, în comuna Vatra Moldoviței, satul Ciumârna, iar pe D.N. 17 A, pe partea dreaptă a carosabilului au identificat autoutilitara Mercedes Actross, care staționa și care era încărcată cu material lemnos. La fața locului a fost identificat apelantul Vatamaniuc Tiberius precum și conducătorul autoutilitarei susmenționate, în persoana lui Iliesi Dan – Traian. Conducătorul auto a prezentat pentru control documentele sale și ale autoutilitarei susmenționate, prezentând și avizul primar din data de 25.01.2021, pentru cantitatea de 18,64 m3, lemn rotund molid, aviz care a fost verificat prin intermediul personalului de serviciu, constatându-se validitatea codului unic.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *