Transporturi de material lemnos suspectate ca fiind ilegale de activiștii de mediu, dovedite a fi în regulă

La 08.03.2021, în jurul orei 12.44, Secția Urbană de Poliție Burdujeni a fost sesizată prin de către Ghinghiloschi Dănuț, cu privire la faptul că un transport de material lemnos nu corespunde cu informațiile pe care acesta le-a obținut în urma verificării numărului de înmatriculare al remorcii, apelând la Ministerul Mediului.

A fost identificat Ghinghiloschi Dănuț care declară verbal faptul că transportul de material lemnos la care a făcut referire în urma apelării la SNUAU 112  se află în fața SC BIOENERGY SUCEAVA SA și a comunicat faptul că din informațiile primite de la Ministerul Mediului, transportul ar trebui sa aibă aviz pentru ,,lemn rotund”, însă acesta ar transporta ,,resturi de lemne”.

În fața SC BIOENERGY SUCEAVA SA se afla mijlocul de transport lemnos ulterior fiind legitimat conducătorul acestuia, care la solicitarea organelor de ordine publică, a prezentat avizul de transport la data de 08/03/2021 la ora 11:27, fiind valabil până la data de 08/03/2021 ora 17:27, având ca și sortiment al încărcăturii materialului lemnos specie molid, respectiv ,,resturi de lemn”.

S-a verificat numărul de înmatriculare al transportului de material lemnos, respectiv autoutilitara, în baza de date SUMAL acesta figurând cu un aviz valabil.

Cele sesizate de către Ghinghiloschi Dănuț nu s-au confirmat, transportul de material lemnos deținând aviz valabil.

La 08.03.2021, ora 16.41, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că, pe DN 2, dinspre Fălticeni spre Suceava, se transportă material lemnos fără provenienţă legală cu vehiculul având nr. de înmatriculare din județul Neamț.

Pe DN2 s-a deplasat un echipaj din cadrul Poliției mun. Suceava – Biroul rutier care a depistat în trafic ansamblul de vehicule format din autoutilitara Man cu numărul de înmatriculare indicat  şi o semiremorcă,  condus de un bărbat de 43 ani, din comuna Hangu, județul Neamț. Din verificările efectuate s-a constatat că transportul de material lemnos era însoţit de avizul având codul din 08.03.2021, ora 14.50, pentru 38,59 mc răşinoase.

 În cauză nu sunt suspiciuni cu privire la transportul de material lemnos, avizul fiind verificat prin lucrătorii pe linie de silvic din cadrul IPJ Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *