Mopan Suceava
Actualitate

Transporturi fictive de 80 de metri cubi de lemn între două firme din Volovăț și Putna. Dosar penal pentru evaziune fiscală

Polițiștii suceveni au investigat modul în care au fost emise  un număr de 4 avize privind expedierea și primirea fictivă a unui de însoțire a materialului lemnos între două firme cu obiect de activitate comercializarea de material lemnos, una din comuna Volovăț, cealaltă din satul Gura Putnei, comuna Putna.

În urma cercetărilor a reieșit faptul că mijloacele de transport înscrise în avizele de însoțire a materialului lemnos nu au tranzitat comuna Volovăț la data de 13.03.2024, rezultând faptul că S.C. DAVID FOREST VOLOVĂȚ a emis 4 avize de însoțire a materialului lemnos, ce însumau cantitățile de 73, 92 m.c. lemn rotund gorun și 6,72 m.c.lemn rotund jugăstru, pe care le-a expediat în mod fictiv către S.C. FURY FOREST cu punct de lucru în satul Gura Putnei, comuna Putna.

Firma DAVID FOREST VOLOVĂȚ a fost sancționată pentru expedierea în fals a materialului lemnos cu o amendă contravențională în cuantum de 10.000 lei iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 73,92 m.c. lemn rotund gorun în valoare de 20.475 lei și 6,72 m.c. lemn rotund jugăstru.

Firma FURY FOREST  din Gura Putnei a fost sancționată pentru nerespectarea obligației de a avea receptorul GPS al dispozitivului pornit pe toată perioada transportului cu o amendă contravențională în cuantum de 3.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 73,92 m.c. lemn rotund gorun în valoare de 20.475 lei și 6,72 m.c. lemn rotund jugastru.

În cauză urmează a fi întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunii de ,,evaziune fiscală”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *