Transporturi fictive de aproape 100 de metri cubi de lemn, la o firmă din Voievodeasa – Sucevița

În data de 16.02.2022, un echipaj din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică-Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, in baza datelor si informațiilor deținute în cadrul planului comun de acțiune ,,SCUTUL PĂDURII,, au finalizat verificările privind 4 transporturi fictive de material lemnos efectuate la data de 19.01.2022 de către SC NAPARCRIS SRL, administrată de Ripanu Constantin, cu sediul social în loc. Voievodeasa, comuna Sucevița. În urma efectuării verificărilor s-au constatat următoarele:
La de 19.01.2022, SC NAPARCRIS SRL, a emis din platforma primară un număr de 4 avize electronice de însoțire a materialului lemnos pentru cantitatea de 17,83 mc lemn rotund brad, cantitatea de 33,50 mc lemn rotund brad, pentru cantitatea de 20,14 mc lemn de foc brad si pentru cantitatea de 20,85 mc lemn de foc brad.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că transporturile propriu-zise de material lemnos aferente celor 4 avize de insotire, nu au fost efectuate, s-a procedat la vizionarea imaginilor video de pe camerele de supraveghere de la intrarea/iesirea din mun. Fălticeni si din loc. Marginea, jud. Suceava, conform traseului GPS al celor 4 mijloace de transport, raportat in aplicația SUMAL 2.0, ocazie cu care s-a constatat faptul că cele 4 transporturi de material lemnos nu au fost efectuate fizic, ansamblurile auto formate din cap tractor si semiremorca nefiind surprinse de camerele de supraveghere, transportând material lemnos.
Constantin R., în calitate de administrator al SC NAPARCRIS SRL, a declarat in scris si a confirmat faptul că transporturile propriu-zise de material lemnos aferente celor 4 avize de insotire, nu au fost efectuate si că nu deține in depozitul societății din satul Voievodeasa, comuna Sucevița, cantitățile de 51,33 mc lemn rotund brad si 40,99 mc lemn foc brad aferente celor 4 avize de insotire din data de 19.01.2022.
Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au concluzionat faptul că operatorul economic nu deține in depozitul societății cantitatea de 51,33 mc lemn rotund brad si cantitatea de 40,99 mc lemn de foc brad.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a SC NAPAR CRIS SRL, reprezentată de adminisrator Ripanu Constantin, aplicându-se o sancţiune contravențională in valoare de 15.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 51,33 mc lemn rotund brad în valoare de 10.266 lei 40,99 mc lemn de foc brad în valoare de 5.000,78 lei (conform O.M. 119/2022 privind stabilirea preturilor de referinta ale materialului lemnos pentru anul 2022).

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.