Transporturi ilegale de lemn de foc depistate de polițiști în interval de numai 10 minute, la Vicovu de Jos. Șoferii erau din Putna și din Bilca

Ieri după amiază, în decurs de numai 10 minute, lucrători din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești ieșiți la șosea în comuna Vicovu de Jos au surprins două transporturi ilegale de material lemnos. Astfel, la ora 15.00 a fost oprită pentru control pe DN 2E, din comuna Vicovu de Jos, autoutilitara condusă de un bărbat de 46 de ani din comuna Putna, care transporta lemn de fag.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 2,48 m.c. lemn de foc de esență fag.

Ulterior, la ora 15.10, aceeași patrulă din cadrul Secției 4 Poliție au oprit pentru control o altă autoutilitară, condusă de un bărbat de 38 de ani din comuna Bilca, care transporta de asemenea material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,55 m.c. lemn de foc de esență fag.

În ambele cazuri, conducătorii conducătorul auto a fost sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *