Transporturi ilegale de lemn totalizând peste 15 metri cubi, oprite de polițiști și inspectori de la Garda Forestieră, la Gura Humorului

La data de 16.03.2022, în baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului de Acţiune “Scutul Pădurii”, un polițist din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică-Biroul Protecția Fondului Forestier si Piscicol împreună cu ingineri silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat activități de control pe raza jud. Suceava, pe linia respectării prevederilor legale privind transportul materialelor lemnoase ocazie cu identificat două transporti de lemn fără documente, pe raza orașului Gura Humorului.

Astfel, la ora 05.15, a fost identificată in trafic autoutilitara care transporta material lemnos, respectiv lemn rotund  răsinoase. Conducătorul auto G.F. din satul Negrileasa, a recunoscut că nu deține documente de proveniență pentru materialul lemnos. S-a procedat la interogarea aplicației informatice pe linie de silvicultură SUMAL CONTROL, ocazie cu care s-a constatat faptul că pentru autoutilitară nu a fost generat niciun aviz de însotire a materialului lemnos valabil in data de 16.03.2022, motiv pentru care autoutilitara a fost condusă la sediul Cantonul Silvic Izvor din cadrul Ocolului Silvic Gura-Humorului unde silvicultorii au procedat la inventarierea materialului lemnos rezultând un volum total de 8,14 mc lemn rotund răsinoase.

S-a dispus sanctionarea contraventională a șoferului, cu amendă in valoare de 5.000 lei, și confiscarea fizică a cantitătii de 8,14 mc lemn rotund răsinoase, care a fost predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Gura-Humorului.

Un sfert de oră mai târziu, pe la 5.30, a fost identificată in trafic o altă autoutilitară care transporta material lemnos, lemn rotund  răsinoase. Conducătorul auto G.M. din comuna Ostra a recunoscut și el că nu deține documente de provenientă pentru materialul lemnos. S-a procedat la interogarea aplicației informatice pe linie de silvicultură SUMAL CONTROL, ocazie cu care s-a constatat faptul că pentru autoutilitară, nu a fost generat nici un aviz de însotire a materialului lemnos valabil in data de 16.03.2022, motiv pentru care autoutilitara a fost condusă la sediul Cantonul Silvic Izvor din cadrul Ocolului Silvic Gura-Humorului unde specialistii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos rezultând un volum total de 7,48 mc lemn rotund răsinoase.

S-a dispus de asemenea sanctionarea contraventională a șoferului, cu amendă in valoare de 5.000 lei și confiscarea fizică a cantitătii de 7,48 mc lemn rotund răsinoase, care a fost predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Gura-Humorului.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *