TRANSPORTURI MASIVE DE ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ, DEPISTATE LA BRODINA ȘI FRĂTĂUȚII NOI. CONTRABANDIȘTII AU ABANDONAT MARFA

13.500 de pachete de țigări depistate la Frătăuții noi, contrabandiștii au scăpat cu fuga. Focuri de armă la Brodina pentru intimidarea unui contrabandist care s-a făcut nevăzut. Țigări cusute în pulpana haine

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliția de Frotieră, peste 24.700 pachete cu țigări au fost confiscate în numai 24 de ore, la frontiera de nord a țării, majoritatea pe teritoriul județului Suceava. confiscate la frontiera de nord

Comisarul șef Ilie Poroch Serițan, purtător de cuvînt al Poliției de Frontieră Suceava  a transmis că În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret și la ”frontiera verde”, peste 24.700  pachete cu țigări, în valoare valoarea totală a mărfii de contrabandă, care urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România trece de 287.000 lei.

Țigări ascunse în pulpana hainei

Dacă ne referim strict la capturile din județul nostru, în data de 28.09.2018, în jurul orei 04.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean K. R., în vârstă de 40 de ani, care călătorea în calitate de pasager într-un vehicul marca Fiat Scudo, înmatriculat în Ucraina.

Existând suspiciuni că bărbatul transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagaje, dar şi asupra persoanei într-un articol vestimentar special confecţionat pentru disimularea ţigărilor, cantitatea de 294 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare totală de 440 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Față de cetăţeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

13.500 de pachete de țigări depistate la Frătăuții noi. Contrabandiștii au scăpat cu fuga

În data de 27 septembrie a.c., la nivelul S.P.F. Vicovu de Sus s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.45, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Frătăuții Noi, județul Suceava, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Au fost anunțate despre caz autoritățile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei au fost descoperite mai multe colete care conțineau cantitatea de 13.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 158.000 de lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activități  infracționale, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Focuri de armă la Brodina pentru intimidarea unui contrabandist care s-a făcut nevăzut

Tot în data de 27 septembrie a.c., în jurul orei 12.00, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, judeţul Suceava,  au observat, în apropierea frontierei de stat, într-o zonă greu accesibilă de pe raza localității Costileva de Sus, o persoană care încărca într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbatului, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acesta a abandonat coletele şi autoturismul și a fugit în zona împădurită din apropiere.

Deoarece persoana în cauză nu s-a supus somațiilor legale prin voce, au fost trase trei  focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată aceasta nu s-a oprit şi a profitat de terenul greu accesibil şi împădurit pentru a nu fi prins.

Din primele verificări, în mașina abandonată au fost descoperite mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care  autoturismul a fost dus la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.450 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 88.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 9.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *