Transporturi supradimensionate de lemn, identificate la Cornu Luncii

Încă două cazuri de transport de material lemnos cu cantități mai mari decât cele înscrise în documentele de însoțire a lemnului descoperite într-o singură după amiază, la Cornu Luncii. La 29.01.2019, ora 17.50, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini a oprit pentru control pe DN 2E din comuna Cornu Luncii, autotrenul cu semiremorcă condus de un bărbat de 35 de ani din comuna Sadova, care transporta material lemnos.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea din avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul Gărzii Forestiere Suceava, care, în urma inventarierii, au constatat faptul că, bărbatul transporta 46,19 m.c. cherestea de esență rășinoase, cu un plus de 5,00 m.c. față de cea din documente.

Societatea comercială din comuna Sadova, emitentă a avizului de însoțire a materialului lemnos a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar cantitatea de cherestea identificată în plus în valoare de 3.340 lei, a fost confiscată valoric.

În aceeași zi, la ora 19.00, o patrulă a aceleiași secții de Poliție Rurală Mălini a oprit pentru control pe DN 2E, tot în comuna Cornu Luncii, autotrenul cu semiremorcă condus de un bărbat de 36 de ani, din comuna Frumosu, care transporta material lemnos.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea din avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul Gărzii Forestiere Suceava, care, în urma inventarierii, au constatat faptul că, bărbatul transporta 41,06 m.c. cherestea de esență rășinoase cu un plus de 4,30 m.c. față de cea din documente.

Societatea comercială din comuna Frumosu, emitentă a avizului de însoțire a materialului lemnos a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar cantitatea de cherestea identificată în plus în valoare de 2.872 lei, a fost confiscată valoric.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *