”Trasee eminesciene” – concurs de recitare a liricii eminesciene, Putna – 7 iunie 2021

Centrul Culturii Tradiționale Suceava anunță organizarea unei prime manifestări în cadrul Proiectului ”Trasee Eminesciene”, este vorba despre un concurs de recitare a liricii eminesciene care va avea loc la Putna care se va desfășura luni, 7 iunie 2021, conform programului prezentat în afișul alăturat.

Prin acest proiect, se arată într-un mesaj transmis de Centrul Cultural ”Bucovina” se  readuce în atenția elevilor, profesorilor, publicului cititor și iubitor de Eminescu, dar și a poeților consacrați, detalii referitoare la viața și opera poetului Mihai Eminescu.

”În acest fel, încercăm să reconstituim, chiar și simbolic, traseele bucovinene pe unde a trecut poetul. Se știe că Eminescu a călătorit prin Bucovina în anii 1871, cu ocazia Serbării de la Putna și, în 1875, cu ocazia inaugurării Universității din Cernăuți. La Putna, Eminescu, în calitate de principal organizator, a scris și a citit un poem, dedicat evenimentului, de 24 de strofe, oferindu-l mulțimii în copiile realizate de tipografia „Neamului român” din Iași.  Ne propunem de asemenea promovarea operei eminesciene în rândul elevilor din Bucovina, din Regiunea Cernăuți și din Chișinău”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *