Traseul homeless până în vespasiana din vechea casă a Arhiepiscopiei, de pe strada Vasile Bumbac

Un traseu nepotrivit pentru sucevenii curioși să iasă la plimbare pe nou reabilitata stradă Vasile Bumbac din municipiul reședință de județ. Precum se știe, această importantă altcândva arteră rutieră, vine dinspre partea din spate a Magazinului Bucovina, unde se termină Strada Republicii, și merge mai departe, cu Palatul Finanțelor pe latura dreaptă, câteva clădiri cu apartamente pe stânga, un restaurant pe partea cealaltă, gard în gard cu partea din spate a Parcului Drapelului, peste drum fostul sediu istoric al Inspectoratului Școlar, mai apoi al Arhiepiscopiei și în cele din urmă, a unor structuri aparținând  Consiliului Județean. De partea ceastălaltă, chiar Clădirea Palatului Administrativ iar peste drum mai supraviețuiește  casa ce mare, cu iederă, care a slujit zeci de ani ca sediu al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, mai apoi pentru Protopopiatul Suceava.

Imobilul, alăturat terenului pe care se afla mai înainte hotelul restaurant Gloria, cumpărat de asocierea firmelor conduse de Vasile Armenean de la Betty Ice și Nicolai Troașe de la Calcarul Pojorâta a fost cumpărat de către cei doi  și a trecut bine anul  de când afacerea cu Arhiepiscopia a fost perfectată.

Clădirea a fost în acest fel lăsată de Arhiepiscopie, care a primit banii cuveniți conform contractului, în grija noilor proprietari. Aceștia și-au manifestat încă de atunci când au cumpărat  și ulterior au demolat foarte repede complexul Hotel – Restaurant Gloria, intenția de a construi ceva nou în locația proaspăt achiziționată.  Clădirea veche a Arhiepiscopiei  le încurca planurile de dezvoltare imobiliară și au luat decizia să o cumpere, plătind un preț consistent cu intenția declarată de a o pune la pământ foarte rapid..

Ce s-a întâmplat după aceea poate fi interpretat în mod diferit. Cei doi mari antreprenori suceveni au decis că trebuie să mai aștepte, doar ei știind  ce nouă oportunitate de dezvoltare imobiliară. Pe terenul fostului complex Gloria a crescut o adevărată dumbravă  iar clădirea cumpărată de la Arhiepiscopie a devenit vespasiană pentru homless-ii suceveni.

O suită de fotografii realizată în această după-amiază și care se recomandă a fi vizionată strict în ordinea indicată, astfel încât oricare dintre cititori să renunțe, dacă nu va dori să meargă mai departe, o punem la dispoziție în galeria foto ce însoțește acest articol.

Se poate remarca doar că, în perspectiva finalului de groază, noii proprietari ai clădirii au instalat o toaletă ecologică de culoare albastră, la vechea intrare oficială a clădirii, necăutată de nimeni.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *