Trecerile de pietoni nesemaforizate de pe arterele principale ale municipiului Suceava vor fi iluminate suplimentar. 3000 de lei pentru fiecare zebră

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat azi într-o conferință de presă că în această seară va fi pus în funcțiune sistemul de iluminat la trecerea de pietoni nesemaforizată de lângă Palatul Justiției de pe bulevardul Ștefan cel Mare – principala arteră rutieră din municipiul reședință de județ.

Decizia s-a luat după ce societatea civilă și mass media a  semnalat că trecerile de pietoni nesemaforizate din municipiul reședință de județ nu sunt iluminate corespunzător astfel încât, pe timp de noapte, nici pietonii și nici șoferii nu se pot vedea unii pe alții și pentru că nu sunt suficiente sistemele de avertizare prin plăcuțe, cuprinse în Codul Rutier, se produc accidente, multe dintre acestea cu consecințe tragice.

Ca atare, municipalitatea suceveană are în vedere instalarea unor sisteme de iluminat speciale pentru trecerile de pietoni care nu sunt semaforizate de pe artera principală a orașului: Calea Unirii – Ana Ipătescu, Ștefan cel Mare, 1 Mai, precum și pe bulevardul George Enescu. Conform calculelor, fiecare instalație electrică de acest gen va costa Primăria 3000 de lei pentru fiecare trecere de pietoni în parte, sumă considerată rezonabilă de primarul Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *