Evenimente

Trei accidente produse de șoferi băuți care au intrat cu mașinile în gard în decurs de câteva ore la Baia, Pătrăuți și Fălticeni. Doi dintre ei nici măcar nu aveau permis

La 07.01.2021, ora 17:51, s-a sesizat prin 112 despre faptul că pe strada Mălinului, pe raza localității Baia, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.

La fața locului s-a deplasat o patrulă de la SPR 7 Mălini, care l-a identificat pe autorul apelului, un bărbat de 29 ani, localnic, acesta declarând că în timp ce se afla pe marginea dreaptă a drumului a fost acroșat de către autoturismul marca Audi, iar conducătorul auto a părăsit locul accidentului.

La locul accidentului s-a deplasat o echipă operativă de la Poliția municipiului Fălticeni, care a efectuat cercetarea la fața locului și a stabilit că accidentul s-a produs în următoarele împrejurări:

La 07.01.2021, ora 17:45, bărbatul care a sunat la 112, în timp ce se deplasa ca pieton pe strada  Mălinului, pe marginea drumului, a fost acroșat de un autoturism  marca AUDI, după care mașina a intrat în coliziune cu un gard de pe partea dreaptă și s-a oprit. Imediat după accident conducătorul auto a părăsit locul accidentului, nefiind identificat.

La fața locului a sosit o ambulanță care a preluat victima și a transportat-o la Spitalul Municipal  Fălticeni unde în urma investigațiilor medicale i s-a stabilit diagnosticul: ,,contuzie umăr stâng, plagă escoriată umăr stâng”, fiindu-i necesare cca 4-5 zile de îngrijiri medicale, nu a rămas internat.

În urma investigațiilor efectuate a fost identificat autorul accidentului, stabilind că se numește Ionuț Ș., de 21 ani, din comuna Baia. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest la ora 19:37, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după carea fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge.

Efectuând verificări în baza de date s-a stabilit că Șerban Ionuț nu posedă  permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului.

 

La 08.01.2021, ora 00:12,  Mircea L. , de 46 de ani, din com. Pătrăuți, fără a deține permis de conducere, în timp ce conducea autoturismul marca VW Polo pe un drum comunal neclasificat din în loc. Pătrăuți, având direcţia de deplasare dinspre cartier Moldoveni spre D.J. 208V, ajungând în dreptul imobilului nr. 44, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune frontală cu gardul imobilului.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pasagerilor din mașină, un bărbat de 30 de ani și un tânăr de 17 ani, localnici, care au fost transportați la Spitalul Judeţean Suceava – U.P.U. cu ambulanţa.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care i-au fost recoltate două probe biologice la interval de o oră.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,vătămare corporală din culpă”, ,,conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”, și ,,conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”.

 

La 07.01.2021, ora 00.30, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești fiind în punct fix în zona denumită popular Ciorsaci la intersecţia DJ 208 C cu DJ 208  au efectuat semnal de oprire regulamentar unui autoturism marca VW Golf 4, care circula pe sensul de mers Dolhasca-Fălticeni., moment în care conducătorul auto a încetinit, apoi ulterior a mărit viteza de deplasare către Municipiul Fălticeni. S-a procedat la urmărirea acestuia către Municipiul Fălticeni, ocazie cu care pe strada Tudor Vladimirescu, conducătorul auto a pierdut control vehiculului, intrând în coliziune cu un gard, autoturismul suferind avarii majore.

Cu ocazia legitimării conducătorului auto s-a constatat că acesta se numeşte Florin P. din comuna Preuteşti. Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *