Trei africani găsiți de poliția de frontiera rătăcind prin Bivolărie, în Bucovina

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat şi reținut trei cetățeni din Somalia, Algeria şi Eritreea care au trecut frontiera din Ucraina, în România, pe jos.

În data de 3 aprilie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate. Astfel, polițiștii de frontieră au depistat pe raza localității Bivolărie, jud Suceava, trei persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

Persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

 În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză au vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani şi provin din trei ţări diferite: Somalia, Algeria şi Eritreea.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei trei cetățeni africani au fost preluați de Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Rădăuți.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *