Trei algerieni prinși de polițiștii de frontieră de la Vicovu de Sus pe când încercau să intre în țară, dinspre Ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de  Sus  au depistat și reținut trei cetățeni din Algeria care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina.

Persoanele în cauză au fost preluate de autoritățile ucrainene, în baza acordului de readmisie, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În data de 21 septembrie a.c.,  în jurul orei 22.30, polițiștii de frontieră au depistat pe raza localității Vicovu de Sus, trei persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

Persoanele în cauză nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei trei bărbați sunt cetățeni din Algeria, cu vârste cuprinse între 25 și 33 de ani.

Persoanele în cauză au declarat că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cele trei persoane au fost preluate de autoritățile de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor, în baza acordului de readmisie încheiat cu Ucraina.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *