Trei bărbați din Yemen care doreau să intre în UE prin România, prinși la granița româno-ucraineană

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret au depistat și reținut trei cetățeni din Yemen, care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România. Persoanele au fost predate autorităților de frontieră ucrainene în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.

Ieri,în jurul orei 23.50, în baza unei informări primite de la grănicerii ucraineni, polițiștii de frontieră au depistat, în apropierea liniei de frontieră, pe direcția localității Văscăuți, județul Suceava, trei cetățeni străini, care se deplasau, pe jos, dinspre frontieră spre interiorul țării.

Întrucât persoanele în cauză nu își justificau prezența în zona de frontieră, acestea au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei trei bărbați sunt cetățeni din Yemen, cu vârste cuprinse între 20 și 32 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Conform acordului de readmisie, în cursul zilei de 7 iulie, persoanele au fost predate autorităților de frontieră din Ucraina, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *