Trei câini împușcați, găsiți pe malul iazului de la Lipoveni. Anchetă pentru identificarea autorului faptei

Marți după amiază, înainte de ora 15.00, în jurul orei 1445, polițiștii au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că, pe raza localităţii Lipoveni, comuna Mitocu Dragomirnei, în apropierea lacului de acumulare, au fost găsite  cadavrele a trei câini împușcați. Ajunși la locul indicat, un teren cu tufișuri aparținând unui anume M.A., în extravilanul satului Lipoveni, în apropierea lacului de acumulare, au găsit, la distanțe relativ mici unul de celălalt, cadavrele celor trei câini, de talie medie, care prezentau leziuni prin împușcare, fiind în stare de putrefacţie. Pentru că nu aveau cip-uri de identificare, s-a constatat că câinii morți nu aveau stăpân.

Responsabilul de vânătoare al FC 54 Pătrăuţi, a precizat că în zona respectivă nu au fost organizate acţiuni de vânătoare şi nici nu s-au desfăşurat activităţi de combatere a dăunătorilor.

Cei trei câini morți au fost preluați de către reprezentanţii DSVSA Suceava, în vederea efectuării examinării anatomopatologice..

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „uciderea animalelor cu intenție fără drept”, „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor” şi „uzul de armă fără drept”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.