Trei cetăţeni polonezi reţinuţi în dosarul ”captura deceniului”. Un milion de pachete cu țigări depistate în TIR-uri poloneze, în Vama Siret, în noaptea de marți spre miercuri

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Suceava, comisarul șef Ilie Poroch Serițan a transmis că cei trei cetățeni polonezi, șoferii TIR-urilor cu care s-a încercat introducerea în România a impresionatei cantități de țigări de aproape 1 milioane de pachete, valorînd circa 2 milioane de euro, au fost reținuți de autoritățile românești în afacerea care se prefigurează a fi ”captura deceniului” la Punctul de Trecere al Frontierei Siret.

Am arătat, acum o zi, că polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Siret au descoperit, în urma inventarierii baxurilor cu ţigări din cele două TIR-uri, aproximativ 1.000.000 de pachete cu ţigări pe care trei cetăţeni polonezi au încercat să le introducă ilegal în România, ascunse în colete cu rigips și vată minerală.
Şoferii mijloacelor de transport au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Ca urmare a exploatării datelor şi informaţiilor deţinute la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în data de 21 noiembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au efectuat un control amănunţit asupra a două automarfare încărcate cu rigips și vată minerală, în care se aflau trei cetăţeni polonezi, în urma căruia a fost descoperită o cantitate mare de ţigări.

În urma activităţii de inventariere a ţigărilor s-a constatat că în cele doua autovehicule era ascunsă, în plăcile de rigips și vată minerală, cantitatea totală de 941.027 de pachete cu ţigări (476.117 pachete în primul autocamion şi 464.910 pachete în cel de-al doilea), diferite mărci, în valoare de 903.386 lei, aproape 2 milioane de euro.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar cele două autovehicule au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Politiei de Frontiera până finalizarea cercetărilor.
Cei trei cetăţeni polonezi, şoferii automarfarelor, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, pe numele lor fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *