Trei fălticeneni, doi bărbați și o femeie s-au ales cu dosare penale pentru contrabandă, după ce au fost prinși cu 580 de pachete de țigări extra-comunitare, la vânzare

În cursul zilei de ieri, cadrele Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sprijiniți de lucrători din cadrul  Inspectoratului  Județean de Jandarmi Suceava, au desfăşurat o acţiune pe linia deţinerii şi comercializării ţigaretelor de provenienţă extra-comunitară, sens în care au efectuat mai multe verificări pe raza municipiului Fălticeni, cât şi la diferite puncte de lucru ale unor societăţi comerciale sau a altor entităţi care aveau ca obiect principal vânzarea produselor alimentare şi nealimentare.

Urmare a acestor verificări, polițiștii au desfășurat activități specifice care au dus la descoperirea şi prinderea în flagrant a unui număr de trei persoane, respectiv: Claudia R. de 49 ani, Gheorghe G. de 39 ani și Florin M. de 32 ani, toți din municipiul Fălticeni, în timp ce deţineau sau comercializau ţigarete de provenienţă extra-comunitară, sens în care au fost întocmite dosare penale privind săvârşirea infracţiunilor de „contrabandă”.

Întreaga cantitate de 586 pachete de țigări de provenienţă extra-comunitară identificată a fost indisponibilizată, urmând ca în cadrul acestor cauze penale să fie calculate sumele cu care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat, pentru ca ulterior să fie dispuse măsuri asiguratorii.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *