Trei hoți de 12 și 13 ani au prădat în plină zi un magazin din Dărmănești. Cu parte din banii furați au cumpărat două motoscutere

Joi după amiază, pe la ora 13.30, Secția 5 Poliție Rurală Dărmănești a fost sesizată prin 112 de către proprietara unui magazin din comuna Dărmănești, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras din magazinul alimentar pe care îl deține suma de 9.000 lei și 4 pachete țigarete.

În urma cercetărilor s-a stabilit în data de 18 martie a.c., în jurul orei 13.15, femeia a auzit larmă afară, a ieșit și a închis magazinul alimentar ce se află în aceeași curte cu casa de locuit, închizând ușa de acces cu cheia pe care a lăsat-o în butucul ușii și a plecat timp de 10 minute în bucătăria locuinței pentru a pune lemne pe foc. În momentul în care s-a întors la magazin a observat că geamul lateral dreapta al magazinului este deschis, ușa magazinului fiind închisă, dar lipsind cheia. Văzând acestea, a anunțat organele de poliție.

Polițiștii au constatat că autorii furtului au pătruns în magazin prin folosirea cheii de acces ce se afla în butucul ușii, iar din spatele tejghelei a sustras dintr-o pungă 4 pachete cu țigări  iar dintr-un sertar suma de 9.000 lei, după care a ieșit prin escaladarea geamului lateral dreapta.

Din investigații s-a stabilit că vinovați sunt  trei băieți din localitate,  doi dintre ei de 12 ani și celălalt de 13 ani, eu fiind cei care au sustras banii din interiorul magazinului. În urma audierilor s-a stabilit faptul că doi dintre aceștia au creat o diversiune pentru a o scoate pe proprietara magazinului din incinta magazinului  iar în acest timp cel de-al treilea a pătruns în interior de unde a sustras banii și țigările.

În urma investigațiilor s-a stabilit faptul că o parte din suma de bani furată a fost folosită imediat pentru achiziționarea a două scutere, în valoare de 4400 lei, bani care au fost predați ulterior organelor de poliție de către persoana care le-a vândut. De asemenea tatăl a doi dintre minorii implicați  a predat organelor de poliție suma de 1.969 lei, bani pe care acesta la rândul său i-a recuperat de la autori. În total a fost recuperată suma de 6.319 lei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „furt calificat”, prejudiciul fiind de 9.000 lei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *