Trei hoți de bijuterii, arestați după ce au crezut că dau lovitura vieții. Au furat podoabe de 500 de lei și s-au ales fiecare cu câte 30 de zile în arest, plus condamnarea ce va urma

Ieri 18.06.2019, la începutul zilei, pe la ora 3.15, Pentiuc Vasile de 44 ani din municipiul Suceava, Pleşca Vasile Cătălin de 37 ani şi Pleşca Vasile Marius din Dornești au pătruns în într-un magazin al firmei X-Point din municipiul Suceava strada Ştefan cel Mare, de unde au sustras mai multe bijuterii, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 500 lei.      

Polițiștii au stabilit că, cu o zi înainte, pe la ora  22:00, Pleşca Vasile-Cătălin, Pleşca Vasile Marius şi Pentriuc Vasile au ajuns în municipiul reședință de județ cu autoturismul VWGolf ce aparţine lui Pleşca Vasile Cătălin. Aceştia s-au plimbat prin oraș, vizitând mai multe spaţii şi centre comerciale, cu scopul de a identifica cel mai bun loc în care să dea spargerea.

În jurul orelor 01:00, suspecţii au observat în staţia de autobuz de lângă Policlinica Areni un spaţiu comercial ce avea ca obiect de activitate comercializarea de bijuterii. Au identificat o uşă de acces situată în spatele unităţii, au  forţat-o, au pătruns în interior de unde au sustras mai multe obiecte de valoare.

La scurt timp autorii au fost reperaţi şi imobilizaţi de către polițiștii Brigăzii de Operaţiuni Speciale Suceava.

Valoarea prejudiciului creat se ridică la aproximativ 500 lei.

Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 18.06.2019 s-a dispus efectuarea în continuarea a urmăririi penale faţă de cei trei suspecţi pentru infracţiunea de furt calificat și  complicitate la această infracțiune.

Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Ulterior Judecătoria Suceava a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi a dispus arestarea pentru 30 de zile a inculpaţilor Pentiuc Vasile, Pleşca Vasile-Cătălin şi Pleşca Vasile-Marius.

A fost întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *