Trei hoți din Voitinel și Bilca au furat de la un cetățean din Voitinel încălțăminte în valoare de 20.000 de lei. Doi dintre ei au fost prinși, marfa furată a fost recuperată

În noaptea de 24/24.01.2021s-a produs un furt la proprietatea unui bărbat din comuna Voitinel, hoții sustrăgând articole de încălțăminte în valoare de aproape 20.000 de lei.

În continuarea cercetărilor din data de 25.01.2021 referitoare la furtul calificat comis în dauna bărbatului din Voitinel, ca urmare a datelor obținute și a recuperării unei părți din bunurile sustrase, lucrătorii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au continuat cercetările în cauză și s-a reușit probarea împrejurărilor comiterii furtului, a persoanelor implicate  precum și participația penală a fiecăruia.

Astfel s-a stabilit că fapta a fost comisă în noaptea de 24/25.01.2021 de numiții Voicu Georgian-Cosmin, zis ”Calu” domiciliat în comuna Bilca, împreună cu minorul C.O. M. în vârstă de 17 ani din comuna Voitinel, iar numitul Rusu Timotei de 21 ani din comuna Voitinel, a participat în calitate de complice, acesta preluând, transportând și valorificând bunurile sustrase, respectiv perechile de încălțăminte în valoare totală de 19.300 lei.

Doi dintre suspecți, respectiv Rusu Timotei și C.O.M. au fost identificați și cu prilejul audierii în calitate de suspecți, au recunoscut faptele în totalitate.

Al treilea suspect, respectiv Voicu  Georgian – Cosmin, nu a fost identificat până în prezent, iar din verificări s-a stabilit faptul că acesta se sustrage de la cercetări și în cadrul altui dosar penal aflat în lucru la sediul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, unde are calitatea de inculpat cu privire la comiterea unei fapte de tâlhărie. Față de acesta s-a emis mandat de aducere și a fost dat în consemn la nivelul IGPF pentru o perioadă de 60 de zile.

Ca urmare a activităților desfășurate de lucrătorii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, au fost recuperate toate bunurile sustrase în dauna persoanei vătămate nedegradate, în starea lor inițială, respectiv încălțăminte în valoare de aproximativ 20000 lei, urmând a fi restituite persoanei vătămate

S-a dispus reținerea pe o durată de 24 de ore a lui Rusu Timotei și a lui C.O.M. cei doi au fost introduși în arestul IPJ urmând să fie prezentați procurorului de caz ce urmează să ia împotriva lor măsurile pe care le consideră potrivite.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *